Garden Studio for a Musician

Client: Private

Date: 2021

Location: London

Status: Ongoing

Services Provided: Feasibility study and Planning advice

    Located at the end of a private back garden, the project explore rhythm and order as part of the composition, while providing a well insulated and functional space for the clients to compose and plays his music.

     

    The space has a warm feeling, with material chosen for thermal and acoustic properties.

    The architecture plays with modular timber elements and its combinations with minimal geometry variation, giving the pavilion a strong character without overwhelming the garden.

     

    The main structure is made of hollow concrete blocks wrapped around with insulation to avoid cold bridges and a breathable waterproof membrane on the outside of the insulation.

    The wood cladding is made using standard timber elements CNC cut to suit the profile, all the timber elements are spray-painted.